Še par dni!

Tekači in pohodniki,

verjamemo, da smo že vsi v nizkem štartu in pripravljeni, saj nas le še nekaj dni loči do Velenje Trail 2023. Ker vemo, da ste z mislimi že na čudovitih stezicah Pozoja in Mastodonta, smo pripravili nekaj priporočil in nasvetov, da bo prihod na prizorišče lahkoten in nabit s pozitivno energijo!

REGISTRACIJA IN PREVZEM ŠTARTNIH ŠTEVILK

Registracija in prevzem štartnih promocijskih paketov bo potekala v recepciji Kampa Velenje (Cesta Simona Blatnika 27, Velenje)

  • v petek, 1. 12. 2023 od 17. do 19. ure in
  • v soboto, 2. 12. 2023 ob 6. do 9.45 ure.

Štartni paket prevzamete z osebnim dokumentom.

Vse domačine in tiste, ki živite bližje Velenju, vljudno naprošamo, da prevzamete štartne pakete že v petek.

Tekači in pohodniki boste ob registraciji prejeli tudi štartno številko s čipom za merjenje časa. Samo s štartnimi številkami boste ob prihodu v cilj lahko prejeli tudi pripadajoč topel obrok, koristili garderobe in tuše.

PRIHOD IN PARKIRANJE

Na prizorišču vas pričakujemo v soboto, 2. 12. 2023 od 6:00 dalje. Parkirišče bo urejeno ob Kampu Velenje ter na uradnem, travnatnem parkirišču ob Velenjskem jezeru. Parkiranje bo brezplačno. 

Klik na fotografijo vas bo navigiral do lokacije Velenje Trail 2023.

ČASOVNICA

6:00 – 9:45
Registracija udeležencev in prevzem štartnih promocijskih paketov

7:30
Štart za tekače na trasi Mastodont

8:30
Štart za pohodnike na trasi Pozoj

10:00
Štart za tekače na trasi Pozoj

12:00 – 17:00
Kosilo za udeležence

13:45
Razglasitev najboljših tekačev v ženski in moški kategoriji
in podelitev zbranih sredstev MZPM Velenje

15:00 – 22:00
After Velenje Trail Party z glasbo v živo v Restavraciji kampa Velenje


OBVEZNA OPREMA

Vsak tekač in pohodnik si je primoran zagotoviti obvezno opremo, ki jo lahko organizator preveri ob registraciji, pred pričetkom tekmovanja ali kadarkoli med samim tekmovanjem.

Lončkov na okrepčilni postaji ne bo. Zadostuje tudi bidon. 

Še posebno opozorilo: ne pozabite na astro folijo in prvo pomoč. V primeru poškodbe na poti je lahko življenjskega pomena. V administraciji bomo ob prevzemu štartnih paketov preverjali obvezno opremo.

Podrobnosti preverite tukaj.


OBVEZNA OPREMA

Vsak tekač in pohodnik si je primoran zagotoviti obvezno opremo, ki jo lahko organizator preveri ob registraciji, pred pričetkom tekmovanja ali kadarkoli med samim tekmovanjem.

Lončkov na okrepčilni postaji ne bo. Zadostuje tudi bidon. 

Še posebno opozorilo: ne pozabite na astro folijo in prvo pomoč. V primeru poškodbe na poti je lahko življenjskega pomena. V administraciji bomo ob prevzemu štartnih paketov preverjali obvezno opremo.

Podrobnosti preverite tukaj.


PREHRANA, TUŠI IN GARDEROBE NA PRIREDITVI

Vsak udeleženec Velenje Trail 2023 dobi po prihodu v cilj topel obrok. Topel obrok je možno prevzeti SAMO s štartno številko. Velenje Trail kuhinja bo odprta med 12:00 in 17:00.

Na prizorišču bo poskrbljeno tudi za dodatno gostinsko ponudbo.

Od 6. ure dalje bo v Kampu Velenje odprta hiška z garderobo in tuši. Vstop v hiško je možen SAMO s štartno številko.


TRASI IN GPX

Obe trasi sta ustrezno označeni z rdeče belimi trakovi in oranžnimi zastavicami. Na poti vas bodo usmerjale tudi table in oznake na tleh. 
Zaradi podrtega drevja smo dele tras malce spremenili. Zato vas vljudno naprošamo, da si ponovno naložite sveže GPX datoteke, ki jih najedete tukaj.


PO TEKMI PA V MUZEJ!

Muzej Velenje vsakemu izmed udeležencev Velenje Trail 2023 podarja brezplačno vstopnico v muzej na Velenjskem gradu. Izkoristite jo!


PAŠTA PARTY

Vse, ki boste v Velenju prispeli že dan prej, vabimo na prevzem štartne številke v Kamp Velenje od 17. do 19. ure. 

Po prevzemu številk pa prirejamo v restavraciji Kampa Velenje PAŠTA PARTY ob glasbi v živo. Poskrbite za optimalno napolnjene glikogenske zaloge!

Pašta party, Kamp Velenje, v petek, 1. 2. 2023 od 19. ure dalje


POTREBUJETE NOČITEV?

KAMP VELENJE so vam pripravili posebno ponudbo: 22 € za dve osebi na noč (parcela za avtodome).

HOSTEL VELENJE pa vam nudijo 15 % popusta na redne cene. Ob rezervaciji jim le omenite, da ste udeleženec Velenje Trail 2023.

OPOMBA: Rezervirajte direktno pri njih. Rezervacije z ugodnostmi preko operaterjev (np. Booking) ne veljajo.


VREMENSKA NAPOVED

Vreme bo zabavno 🙂 Napoved kaže na temperature med -5 in -1 stopinjami celzija ter možnost dežja s snegom. Poskrbite za primerna oblačila in opremo! Priporočamo dežne (nepremočljive) hlače in nepremočljivo vetrovko.

Spremjlajte napoved tukaj!


ŠE NEKAJ!

Trasi Pozoj in Mastodont potekata po gozdnih stezicah in po privat zemljiščih, zato vas vljudno prosimo, da za seboj ne puščate odpadkov, temveč jih s seboj prinesete na prizorišče, kjer bodo koši za smeti. Prav tako bodite obzirni in pazite na naravo ter urejene pohodne poti.

Pot nekajkrat prečkate čez cesto. Bodite pozorni na promet in se držite cestno prometnih predpisov, saj ste kot tekač ali pohodnik na cesti smatrani kot udeleženec v prometu.

Vsak tekač in pohodnik, ki uspešno konča izbrano traso dobi finisher medaljo. Prav tako pa bomo med tekači podelili tudi pokale in nagrade najboljšim trem ženskam in najboljšim trem moškim tekačem ter medalje po kategorijah.


MINGLANJE PO TEKMI

Kaj je lepešga kot to, da ko odtečeš, se stuširaš in naješ, da se podružiš s svojimi tekaškimi prijatelji? Da bo druženje še prijetnejše, smo poskrbeli za prijetno minglanje ob glasbi v živo v restavraciji Kampa Velenje. Nikar nam ne zbežite prehitro domov! Začnemo že ob 15:00! 

leave a comment